Kaula Tantra

Tradicionalna tantriČna vidja
guru_dejavnosti

Dogodki

sedanji in arhiv Preteklih dogodkov

2019

India, Ujjain 2019

Program v Ujjain bo februarja 2019. Udeleženci morajo prispeti 14 februarja in planirati svoj odhod 22 februarja. Dakšina za program je 520$ od katerega morajo, tisti, ki se bodo programa udeležili, dati 320$ do 31 decembra, da rezervirajo svoje mesto. Ostalih 200$ pa podarijo, ko prispejo v Ujjain. Tisti, ki se bodo programa udeležili naj rezervirajo svojo nastanitev glede na to, kakšne imajo želje. Je pa vsekakor priporočljivo, da se pozanimajo, kje bo Guruji ostal in poizkušajo rezervirati nastanitev na isti lokaciji ali pa kje bližje.

Za več informacij, vprašanja ali za rezervacije prosim stopite v stik z nami za več informacij.

2017

India, Kamakhya, Assam v Aprilu

Gurudži bo aprila 2017 organiziral program v Kamakhyi (Guwahati, Asam, Indija). To je poseben program, saj bo to prvikrat, da bo gurudži podal dikšo Kamakhje. Ta dikša je dostopna le ljudem, ki so že prejeli guru dikšo. Na voljo so le 4 mesta. Trajala bo približno osem dni, točen datum pa bo določen v prihodnjih mesecih.

»Delo Kamakhje je samo srce in prvobiten temelj tantrične vidje. Ko je oseba vpeljana v Kamakhja vidjo vse sadhane, ki jih izvaja, tečejo preko Adja pithe (joni pitha), kar jih napravi močne in živahne. Kamakhja dikšo bom dajal prvikrat, zato jo želim opraviti prav v Kamakhja pithi. Da bi se udeležili tega programa morate izpolniti nekaj obvez. Najprej se morate obvezati, da boste mesec dni pred pričetkom opravili kratko »očiščevalno« sadhano. Po koncu programa (in doma) se morate obvezati, da boste zrecitirali 1,000,000 manter v 100 dneh (to je 10,000 manter na dan vseh 100 dni). Obvezati se morate tudi, da boste opravili eno malo mantre (108 ponovitev) vsak dan, da ne »izgubite« mantre. Te obveze se opravlja skupaj z običajnimi obveznostmi te duhovne poti; na primer, da ne razglašate naokrog našega dela/mantre ter da izvajate našo sadhano za odrešitev vseh bitij.«

»Lepota Kamakhja vidje je, da je tako izjemno neposredna in preprosta, če se jo lotimo pravilno. Še več, vse manifestacije in izrazi Šakti so vsebovani v tej vidji. Za tiste, ki sodelujejo z mano je Kamakhja vidja tudi ključ do globoke prakse Mahamandale, kjer Kamakhja/Kamešvar sedi v sredini mandale, ki jo sestavlja deset Mahavidij ter drugi aspekti, ki so značilni za to tradicijo. To je zelo globoka praksa, ki temelji na celovitosti in izrazu Kamakhje, kjer je vse hkrati raztopljeno in izraženo. A praksa Kamakhje vodi v to in je hkrati predpogoj. Kljub temu, da to ni pogoj za udeležbo, bi bilo lepo, če bi imeli udeleženci aspiracijo za učenje Mahamandala sadhane. Razumeti morate, da je Kamakhja celovita in le z razumevanjem te popolnosti postane Mahamandala resnično smiselna. Zunanja pitha (Nilačal/Kamakhja) ne služi le kot navdih, temveč kot mudra (zunanji »namig« s katerim se harmoniziramo, da se nam odpre notranji pogled), zato je že samo obisk tega kraja nekaj posebnega.«

»Ker je to poseben program, želim imeli majhno in intimno skupino. Poleg tega bomo bivali v Kamakhji ter obiskovali razne templje itd., zato je majhna skupina bolj prikladna. Sploh vam ne morem povedati, kakšen blagoslov je prejeti Kamakhja dikšo v Kamakhja pithi. Idealno bi bilo, če bi bili le trije udeleženci, vendar bom dovolil štiri. Če sem odkrit, ne vem kdaj se bo ponovno pojavila takšna prilika, zato je najbolje, da zgrabiti priložnost, če se vam zdi to pomembno.«

Mesta za ta program bodo določena glede na prvega, ki se bo obvezal. Bivali bomo v Nilachal Parvatu, ki je hrib kjer se nahaja Kamakhja tempelj. Sobe je treba rezervirati vnaprej. Za enotedenski program prispevek znaša 500 $, od tega je potrebno položiti 100 $ are (nepovračljivo) za zagotovilo vaše udeležbe, 400 $ pa se daruje med dikšo. Če je preklic udeležbe pozen (po februarju 2017), kar prepreči udeležbo drugim potencialnim kandidatom, se ta oseba ne bo mogla udeležiti vseh sledečih programov, dokler se gurudži ne odloči drugače. Udeleženci so sami odgovorni za svoj prevoz, hrano in stroške nastanitve.

Dobrodošli so tudi tisti, ki se želijo udeležiti le guru dikše, satsanga ali z nami raziskovati Kamahjo. Za več informacij, vprašanja ali za rezervacije prosim stopite v stik z nami za več informacij.

ZDA, Cleveland: od 22. Marca do 2. Aprila

Guruji bo dosegljiv vsem, tokrat v ZDA v Clevelandu od 22. Marca do 2. Aprila. To bo tudi priložnost spoznati in sodelovati s starejšimi sadhakami. Prav tako je to tudi priložnost za tiste resne in tiste z odprtim srcem, ki želijo stopiti na to pot in pričeti raziskovati globine kaule in se srčno povezati z Gurujem in Išto v globljih ravneh. Pomembno se je zavedati, da besede »priložnost« ne mislim v dobičkarskem ali potrošniškem smislu, temveč kot trenutek, ko se moč manifestira in je na voljo ter ko je goreča modrost predanosti pot, po kateri bo ta priložnost izrabljena. Torej vsi ti, ki želijo stopiti v to Vidyo ali želijo biti samo prisotni nas lahko kontaktirate za več informacij.

2016

ZDA, Cleveland: od 10. do 17. oktobra

Guruji bo ponovno dosegljiv vsem, ponovno v ZDA v Clevelandu od 10. do 17. oktobra. To bo ponovna priložnost spoznati in sodelovati s starejšimi sadhakami. Prav tako je to tudi priložnost za tiste resne in tiste z odprtim srcem, ki želijo stopiti na to pot in pričeti raziskovati globine kaule in se srčno povezati z Gurujem in Išto v globljih ravneh. Pomembno se je zavedati, da besede »priložnost« ne mislim v dobičkarskem ali potrošniškem smislu, temveč kot trenutek, ko se moč manifestira in je na voljo ter ko je goreča modrost predanosti pot, po kateri bo ta priložnost izrabljena. Torej vsi ti, ki želijo stopiti v to Vidyo ali želijo biti samo prisotni nas lahko kontaktirate.

ZDA, Cleveland: od 22. Marca do 2. Aprila

Guruji bo dosegljiv vsem, tokrat v ZDA v Clevelandu od 22. Marca do 2. Aprila. To bo tudi priložnost spoznati in sodelovati s starejšimi sadhakami. Prav tako je to tudi priložnost za tiste resne in tiste z odprtim srcem, ki želijo stopiti na to pot in pričeti raziskovati globine kaule in se srčno povezati z Gurujem in Išto v globljih ravneh. Pomembno se je zavedati, da besede »priložnost« ne mislim v dobičkarskem ali potrošniškem smislu, temveč kot trenutek, ko se moč manifestira in je na voljo ter ko je goreča modrost predanosti pot, po kateri bo ta priložnost izrabljena. Torej vsi ti, ki želijo stopiti v to Vidyo ali želijo biti samo prisotni nas lahko kontaktirate za več informacij.

2015

Kamakhya, Assam Indija Julij 1 – Julij 15

Za avdienco bom na voljo v Kamakhji od 1. do 15. julija. Kamakhja pitha se nahaja v Guvahatiju, v indijski zvezni državi Asam, na griču Nilačal Parvat. Za tantrike je Kamakhja največja pitha, saj je sedež in kraj, kamor je padla devina joni in se tam nastanila. Grič predstavlja popolno mahamandalo, kjer je Kamakhja devi obkrožena z Desetimi mahavidjami, kot tudi s spremstvom raznih šakti, jogini, matrikami in bhairavami. Opravljanje dikše in sadhane v tej šaktipithi je zelo koristno. Tisti, ki želite opraviti uvodno iniciacijo, si rezervirajte čas za 3 dnevni obisk. Ljudje z opravljeno iniciacijo pa si lahko organizirajo program, ki traja od 4 do 10 dni. Kdor bi nas rad le obiskal, lahko to stori v zgoraj omenjenem 15-dnevnem roku. Za prenočišče je na voljo nekaj sob v Nilačalu, kjer naj bi se naši obiskovalci nastanili. Večinoma je sobe potrebno predhodno rezervirati in vplačati nekaj denarja za aro, da so morebitni obiskovalci odgovorni za povračilo stroškov, če slučajno ne pridejo. Pogosto govorim o priložnosti (ter o modrosti njene izrabe) in to je odlična priložnost. Pomembno se je zavedati, da besede »priložnost« ne mislim v dobičkarskem ali potrošniškem smislu, temveč kot trenutek, ko se moč manifestira in je na voljo ter ko je goreča modrost predanosti pot, po kateri bo ta priložnost izrabljena. Vedno je dovolj popolnoma razumljivih izgovorov, zakaj ne bi zgrabili prilike, vendar ljudem, ki gorijo za svobodo, resnico ali ljubezen preprosto ni mar za izgovore. Nikoli nisem storil drznega koraka v moč, ko se je meni zdelo prikladno. Beri naprej v: Bilten (Članki).

Vsi zainterisirani nas kontaktirajte.

Siolim, Goa Indija Junij 13-20, Julij 11-18, Avgust 14-21

Tistim, ki si želijo udeležiti sadhane in meditacijskega umika z Gurudžijem, so na voljo tri datumski roki. Za kraj umika sta značilna mir in naravne lepote; skupaj pa bomo obiskali tudi nekaj bližnjih plaž. Obiskali bomo tudi nekaj krajevnih templjev, kot so: Kali, Kšetrapala, Vetal ter edinstveni in odmaknjeni tempelj Guru Dattatreja. Ta program je namenjen tistim, ki si želijo bolj poglobiti v tišino, meditacijo in v sadhano v odsotnosti motenj. Gurudži bo s posameznimi udeleženci tesno sodeloval na subtilnem nivoju ter odgovarjal na morebitna vprašanja. Iniciacija (dikša) bo prav tako na voljo udeležencem umika, ki si želijo globljega vstopa v vidjo. Kdor si želi le dikše (brez udeležbe celotnega umika), se lahko dogovori za dvodnevni obisk v času trajanja program. Osebe, ki si želijo le srečanja, so prav tako dobrodošle. Vsi zainterisirani nas lahko kontaktirate.

2014

Kamakhya, Assam Indija April 30 – Maj 12

Ta program je priložnost, da raziščete najbolj vzvišeno tantrično pitho pod vodstvom Gurudžija. Udeleženci bodo nastanjeni na svetem hribu Nilačal Parvat, kjer bodo imeli priliko za obisk in odkrivanje vseh tamkajšnjih svetišč. Zjutraj in zvečer se bodo odvijale formalne meditacije in sadhane z Gurudžijem, vmes pa bomo obiskali svete kraje na hribu, kjer bomo sedeli skupaj. Glavni tempelj Kamakhje prežema čudovito vzdušje za sedenje in predajanje prvobitni energiji in milini Devi, udeleženci pa bodo imeli možnost vstopiti v glavno svetišče pithe. Obiskali, meditirali in asimilirali bomo energijo tudi drugih tamkajšnjih templjev, kot so: Kali, Tara, Činnamasta, Bagalamukhi, Bhuvanešvari, Bhairavi, Dhumavati, Radž Radžešvari, Durga, Koti Linga, Kamešvara in druge. V sadhani bomo prisostvovali skupaj. Iniciacija (dikša) bo na voljo udeležencem programa, ki si želijo globljih spoznanj in ki čutijo vez z Gurudžijem. Kdor želi prejeti le dikšo (brez udeležbe v celotnem programu), se lahko dogovori za obisk med programom, kjer bo ostal dva dni. Osebe, ki si želijo le obiska in srečanja, so prav tako dobrodošle. Vsi zainterisirani nas lahko kontaktirate.

Siolim, Goa Indija Junij 13-20, Julij 11-18, Avgust 14-21

Tistim, ki si želijo udeležiti sadhane in meditacijskega umika z Gurudžijem, so na voljo tri datumski roki. Za kraj umika sta značilna mir in naravne lepote; skupaj pa bomo obiskali tudi nekaj bližnjih plaž. Obiskali bomo tudi nekaj krajevnih templjev, kot so: Kali, Kšetrapala, Vetal ter edinstveni in odmaknjeni tempelj Guru Dattatreja. Ta program je namenjen tistim, ki si želijo bolj poglobiti v tišino, meditacijo in v sadhano v odsotnosti motenj. Gurudži bo s posameznimi udeleženci tesno sodeloval na subtilnem nivoju ter odgovarjal na morebitna vprašanja. Iniciacija (dikša) bo prav tako na voljo udeležencem umika, ki si želijo globljega vstopa v vidjo. Kdor si želi le dikše (brez udeležbe celotnega umika), se lahko dogovori za dvodnevni obisk v času trajanja program. Osebe, ki si želijo le srečanja, so prav tako dobrodošle. Vsi zainterisirani nas lahko kontaktirate.

2013

Tiruvannamali, Indija – Od 6. do 22. avgusta

Šri Šiva Kaal Ugranand bo v Indiji od junija pa vse do sredine oktobra. Nahajal se bo v Tiruvannamali z svojimi učenci od 6. pa vse do 22. avgusta. Vsi, ki bi ga radi spoznali in od njega prejeli dikšo ali se udeležili daršana ste vabljeni. Za nadalnje informacije nas kontaktirajte.

2013

Manali, Indija Junij 2012
Satsang
Iniciacija (1)

Šri Šiva Kaal Ugranand bo na voljo za satsang in pogovor o raznih aspektih vidje. Za zainteresirane bo na voljo tudi priložnost za mantra dikšo, ki predstavlja vstop na to duhovno pot. 3. julija bo tudi guru purnima dikša in guru pudža. Za urnik in za točen kraj dogodka pišite zasebno.

Cleveland, OH ZDA Avgust 3, 4
Iniciacija (1)

Iniciacija je prvi korak in predpogoj za nadaljnje dikše. Odvijal se bo prenos srčne/umske esence, kot tudi mantra dikša. To predstavlja priložnost za vzpostavitev povezave, ki je bistvena za odnos s tantričnim gurujem. Kaal bo udeležence seznanil tudi z uvodnimi učenji, ki so temelj in bistvo tantričnega dela. Program se bo začel v petek popoldne, iniciacije pa se bodo odvijale zvečer. V soboto bo čas za vzpostavitev srčne povezave in za prejetje navodil. Novi sadhaki so nato dobrodošli, da se ponoči pridružijo sadhani. Daritev (»dakšina«) za iniciacijo je $150.

Od 6. do 11. novembra (napreden nivo—samo s povabilom)
Šri Prasada-Para dikša, Bandi Devi dikša

Šri Prasada-Para mantra (skupaj s Para-Prasada) predstavlja združitev znanja Šive in Šakti. Ob tej priliki bo Kaal dajal posvetitve v Prasada-Para vejo te vidje. V Kularnava tantri Šiva razlaga Devi: “Šri Prasada-Para mantra je najvišji dragulj vseh manter. Kdor jo recitira, bo nedvomno dosegel tako udobje kot odrešitev.” Šiva pravi Devi: “Ta mantra je polna oblika naju dveh. Kdor jo pozna na ta način, je tudi sam Šiva.” S pomočjo notranjega poznavanja Prasada-Pare in Para-Prasade posameznik postane pravi kaula.

Beseda bhandha se nanaša na vezanje, oklenitev, zapiranje, povezovanje in zapečatenje. Energija Šri Bandi Devi odstranjuje blokade, osvobaja ter ima v praksi mnogotere posledice. Na grobem nivoju so ljudje pogosto ujeti v razne vzorce, zato jim koristi ta osvobajajoča energija. V subtilnem telesu pogosto najdemo ovire ali vozle, ki jih je potrebno razrahljati. V ezoteričnih tokovih pa je znanje velikokrat zaklenjeno ali ujeto in ta vidja ga lahko osvobodi. Zavest je sama po sebi priklenjena k petim elementom, ahamkara pa je kot žebelj. V naši tradiciji ima želja po osvoboditvi vseh bitij najvišjo prioriteto, zato lahko sadhak zavzame vlogo Bandi Devi in širi odrešilno energijo ter osvobaja vse, ki so na tak ali drugačen način ujeti.

Cleveland, OH ZDA November 24-29
Okt. 2-3 Iniciacija (1)
Okt. 4-7 Guru Tattva Tantra

To bo še ena priložnost za vstop in dikšo, kot tudi za razširjen program za posvečence. Kaal bo dajal iniciacije in predstavil program o guru tantri, ki je notranja guru pudža, kjer se sadhaki poistovetijo z gurujem. V tej globoki praksi je na tisoče gurujev, prebujenih bitij in veličastna esenca načela vsebovana ali simbolizirana v osebnem guruju, s katerim posameznik vzpostavi sozvočje. Iniciacija oziroma program bo vseboval: Štiri abhišeke: udeleženci bodo neposredno prejeli iniciacijo gurujeve oblike, govora, uma in esence ter se naučili štiri posvetitve, ki jih bodo lahko nato uporabljali v svojih sadhanah. Ta notranja tantra temeljito odstrani karmične usedline in zatemnitve grobih, subtilnih in vzročnih teles/svetov in zelo ojača sadhakovo delo. Ta tradicionalna sadhana izjemno obogati vse vidike življenja in sadhane.

Kronska dikša, dikša svetlobe in gurujev dih: to predstavlja meditacijo na guruja v kronskem centru in stopitev guruja v obliki svetlobe z učenčevo srčno lučjo (srčni bindu). Ta aspekt tantre vsebuje tudi obvladovanje »enega diha« (vetrov) ali spojitev z vitalnim dihom, ki vodi do realizacije »enega okusa«.

Daritve sebi kot guruju: to je notranja pudža darovanja nektarja, ki vključuje daritev svojih zaznav, petih elementov in telesa v obliki amrite. Ta del vsebuje še: daritev pančamamsa (pet vrst mesa), daritev bindu/rakta in skrivno daritev, ki vključuje daritev šestim šakti in njihovi združitvi z gurutattvo (v mikrokozmosu), manifestacijo guruja kot Šakti, kronsko združitev, spojitev kot dovršitev ter številne druge notranje mudre.

Manifestiranje guruja v šestih oblikah ob izvajanju veščega prikaza šestih krij.

Sadhana iz Gurutattve: učenje o tem, kako izvajati išta sadhano z vključitvijo (ali iz stališča) elementa guruja. Ta del bo vseboval še pančatattva obred z (istovetenjem z) gurujem, ki opravlja daritve išta devati (v obliki guruja) ter druge elemente.

Učenja vsebujejo številne ezoterične elemente, ki izvirajo tako iz tradicionalnih virov (tanter), kot tudi iz Kaalove notranje izkušnje. Naknadno bomo videli ali bo vse našteto mogoče vključiti v en sklop, ali pa bo učenja potrebno razdeliti na dva dela. Ta seminar je le za ljudi, ki so že Kaalovi učenci in so že posvečeni.